Hujan Dikala Panas Terik

10791c67b7cc32a0

Mutakhir ini ramai dikalangan pemimpin daripada beberapa buah parti sibuk mengadakan mesyuarat samada diperingkat cawangan mahupun bahagian dan negeri. Motifnya ialah tidak lain melainkan memilih calon-calon pimpinan diperingkat tertinggi parti.

Tetapi apa yang menghampakan kita ialah persaingan perebutan jawatan tersebut dikotori dengan najis politik wang yang berleluasa dikalangan ahli dan pimpinan. Ini merupakan suatu senario yang sangat membimbangkan negara dikala kita menghadapi krisis ekonomi yang semakin mendesak.

Sedar atau tidak bahawasanya kemelut krisis ekonomi yang melanda negara semakin parah dan boleh mencapai tahap kritikal sekira tiada langkah yang efektif dan usaha bersungguh-sunggun daripada pihak yang berwajib.

Mahukah kita kembali keadaan kesempitan segaimana yang pernah kita hadapi pada tahun 1997/1998 ?

Saya amat bimbang sekiranya kita masih leka dan alpa dengan permainan politik yang semakin bercelaru ini akan menyebabkan negara dan rakyat semakin terabai dek kerana pemimpin sibuk merebut jawatan semata-mata.

Oleh itu, ubahlah pemikiran yang sempit dan meterialistik dengan kita menjenguk kehadapan untuk sama-sama kita fikirkan jalan penyelesaian demi kebaikan bersama. Janganlah menang sorak, kampung tergadai!

images1

Advertisements

About syazwan

Penulis merupakan mahasiswa tahun ketiga Fakulti Ekonomi dan Pentadbiran Universiti Malaya. Terkini merupakan YDP PMIUM. Mantan MT MPMUM 08/09. Juga merupakan bekas pelajar Kolej MARA Kuala Nerang dan Maahad Muhammadi Lelaki.
This entry was posted in Salam Islamisasi. Bookmark the permalink.

One Response to Hujan Dikala Panas Terik

  1. Mutiul Haq says:

    salam ziarah akh šŸ™‚

    blog yang menarik..,moga istiqamah i-Allah šŸ™‚

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s