Kebinatangan Israel

fb32a4c9981d062a

Salam intifada.

Kekejaman rejim zeonis Israel memang tidak dinafikan lagi setelah membunuh ratusan rakyak Palestin dikawasan Semenanjung Gaza dalam minggu ini.

Angka korban yang dicatat setakat hari ini ialah berjumlah 300 orang lebih yang menjadi mangsa kekejaman Israel. Hal ini diburukkan lagi apabila pihak Israel telah menolak semua gencatan senjata yang dianjurkan sehingga mereka berjaya menumpaskan gerakan hamas di bumi Pelestin.

Suatu alasan bodoh yang diberikan pihak zeonis iaitu mendakwa serangan dilakukan kerana mengesaki kawasan di semenajung gaza terdapat tempat berselindungnya pejuang-pejuang palestin. Tetapi yang menjadi mangsa ialah seluruh rakyat di Semenanjung Gaza.

Ini merupakan sutu kebiadapan rejim keatas bumi Palestin khusunya dan kepada ummat Islam umumnya. Berapa lamakah situasi ini akan berlaku? Sedangkan kita mengetahui bahawa pihak Israel mendapat bantuan kewangan daripada ‘ bapa keganasan dunia’ iaitu Amerika Syarikat. Dilaporkan AS telah membantu pihak Israel dalam usaha mengusir ummat Islam dibumi Palestin dengan bantuan kewangan yang dianggarkan berjumlah 10 juta hingga 15 juta USD setipa hari.

Perkara ini menyebakan Israel semakin angkuh dan sombong kerana mempunyai ‘back up’ yang kuat daripada AS. Sesungguhnya kita mengutuk semua tindakan Israel dan AS yang tidak berperi kemanusiaan. Kita doakan agar bantuan Allah akan turun dan meranapkan usaha musuh Islam , Israel dan Amerika Syarikat.

Saya menyeru semua bloggers agar dapat mendoakan sahabat-sahabat kita yang berada di bumi Palestin dalam setiap kali kita berdoa. Semoga kebenaran Islam akan terserlah dan kemenangan akan menjelma suatu hari nanti.  

Allahu akbar!!!

Advertisements

About syazwan

Penulis merupakan mahasiswa tahun ketiga Fakulti Ekonomi dan Pentadbiran Universiti Malaya. Terkini merupakan YDP PMIUM. Mantan MT MPMUM 08/09. Juga merupakan bekas pelajar Kolej MARA Kuala Nerang dan Maahad Muhammadi Lelaki.
This entry was posted in Salam Islamisasi. Bookmark the permalink.

2 Responses to Kebinatangan Israel

  1. ifa says:

    Amin Ya Raballalamin.. Insyallah Allah pasti menurunkan bantuan untuk umat Islam Di bumi Palestin..
    INsyallah,Insyallah,Insyallah…amin…

  2. Aqilah says:

    Assalamualaikum…
    Bersama-samalah kita mendoakan saudara kita dibumi Palestin..Umat Islam perlu bersatu untuk menegakkan kebenaran…Islam pasti menang suatu hari nanti…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s