UM bebas…

Khamis 15 Julai 2010: suatu pertemuan diadakan oleh pimpinan tertinggi Persatuan Mahasisiwa Islam Universiti Malaya bersama Ayahanda naib Canselor, Prof Dato’ Dr Ghauth Jasmon. Pertemuan tertutup itu merupakan sesi pengenalan pertama diantara kepimpinan baru PMIUM bersama Naib Canselor.

Tujuan utama pertemuan itu diadakan adalah bagi membincangkan beberapa isu penting yang berlansung dalam mahupun luar kampus yang melibatkan kepentingan mahasiswa islam khususnya. Perkara pertama yang yang menjadi bahan perbincangan ialah tentang isu Jemaah Islamiyah yang dikaitkan dengan pengganas. Jawapan yang kami terima ialah :

“ menurut Ketua Polis Negara semasa perasmian hari tamat kem SUKSIS baru-baru ini, beliau(KPN) nyatakan kepada saya bahawa UM adalah BEBAS dari ancaman JI ”-Dr Ghauth Jasmon –

Maka dengan ini saya menyeru agar seluruh warga kampus tidak lagi memandang isu JI kerana ianya hanya bersifat polimik yang dimainkan oleh pihak-pihak tertentu sahaja.

Marilah kita teruskan agenda Islah dikampus dan meneruskan misi dakwah dengan tida sebarang ketakutan dan kerisauan terhadap apa-apa ancaman.  Bersama semarakkan Islamisasi di kampus.

PMIUM BERSAMA SEMUA

Advertisements

About syazwan

Penulis merupakan mahasiswa tahun ketiga Fakulti Ekonomi dan Pentadbiran Universiti Malaya. Terkini merupakan YDP PMIUM. Mantan MT MPMUM 08/09. Juga merupakan bekas pelajar Kolej MARA Kuala Nerang dan Maahad Muhammadi Lelaki.
This entry was posted in kampus. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s